Bpr retail B.V.

Bouwers van retailsucces
Denken én Doen

Drs. A. Kleingeld, burgemeester van Waalwijk

Nieuws

Nieuws

Nieuws

ma, 2013-06-17 17:26

Drs. A. Kleingeld, burgemeester van Waalwijk

BRON: Bedrijvig Waalwijk - Mei 2013
Drs. A. Kleingeld, burgemeester van Waalwijk

 

Stug doorpakken

Het nieuws in Nederland schiet van de ene mediahype in de andere.
Zo konden we een paar weken gelden niet om de hogesnelheidstrein Fyra, de huwelijksproblemen van Sylvie en Rafaël, het lamleggen van het elektronische betalingsverkeer en de vernietiging van 50 miljoen kilo rundvlees heen. Bij het schrijven van deze column gaat het over niets anders dan het Koningslied. Natuurlijk lezen we ook elke dag nog over de gevolgen van de economische crisis in ons land. Ik ga niet graag mee in deze hypes en ben blij te constateren dat er in Waalwijk ondernemers zijn die stug doorpakken, innoveren en hun bedrijf laten floreren.

Zo was ik bij RailPartnerHolland dat samen met spoorwegmaatschappijen en railbeheerders in Nederland, Duitsland en Zwitserland aan methoden werkt om het spoor stiller te maken. Ze zorgen ervoor dat een spoorlijn, ondanks toegenomen verkeer, binnen de geluidsnormen van de Hinderwet blijft. Vanuit Waalwijk wordt de nachtrust van inwoners langs het spoor gegarandeerd. Door vernieuwende technieken van RailPartnerHolland is geluidsoverlast van treinen gelukkig niet vaak in het nieuws.

 Ik bezocht ook BPR Retail, een bedrijf dat weet wat er speelt op de winkelvloer. Het aantal internet verkopen neemt toe. Om klanten te blijven boeien en binden moeten winkels steeds vernieuwen. Niet enkel de kwaliteit van de aangeboden producten in de schappen is van belang, vooral de beleving in de winkels is bepalend voor de klant. BPR Retail werkt constant aan vernieuwende concepten als antwoord op de economische crisis. De vele negatieve berichten over de detailhandel maken BPR Retail niet murm maar creatiever.

Beide bedrijven maakten indruk op mij. Vooral de uitspraken: als je doet wat je altijd deed, krijg je ook altijd wat je altijd kreeg. Als je vooruit wilt dan zijn verbeeldingskracht en vindingrijkheid van groot belang.
Ik heb ze goed in mijn oren geknoopt !


Drs. A. Kleingeld, burgemeester van Waalwijk